روشنایی منزل شما

ساخت وبلاگ

امروزه روشنایی خانه و کار بسیار اهمیت دارد. پنل های روشنایی از جمله از وسایل روشنایی و تزیین خانه ها و محل کار استفاده میشود . پنل های روشنایی کار برد بسیار زیادی دارند از تزیین نمای ساختمان تا دکور کافه و داخل ساختمان ها برای بسیاری از از محل ها یان پنل روشنایی کاراریی بسیار زیادی دارد . پنل روشنایی به دو نوع پنل روشنایی رو کار و پنل روشنایی تو کار تقسیم می شود . این پنل روشنایی را در اندازه ها و سایز های مختلف می توان پیدا کرد مانند پنل روشنایی مربعی ، دایره ای  و .. . باید توجه داشته باشید برای خرید این نوع پنل روشنایی به چند نکته باید توجه داشته باشید اول اینکه برای چه مکانی استفاده می کنید دوم این که چه مقدار نور دهی برای فضای مورد نظر نیاز دارید .

 

انواع چراغ‌های پنلی تخت LED

تنوع چراغ‌های پنلی بسیار زیاد است. در نتیجه با توجه به دکوراسیون محیط، مقدار و نوع نوری که نیاز دارید، مدل مناسب را باید انتخاب کنید. مدل‌های محبوب‌تر چراغ‌های پنلی عبارتند از:

1- پنل‌های مستطیلی و مربعی

بیشتر چراغ‌های پنل LED به شکل مربع یا مستطیل طراحی شده‌اند. ابعاد استاندارد این صفحات شامل 30*30، 60*60، 60*120 و 30*120 متر مربع است. ابعاد پنل را بر اساس متراژ اتاق، ارتفاع سقف و میزان روشنایی مورد نیاز محیط انتخاب کنید.

2- پنل سقفی گرد

چراغ‌های پنل گرد ال ای دی اغلب به عنوان چراغ آویز و یا روکار طراحی می‌شوند و مدلی محبوب برای یک نورپردازی جذاب است. چراغ گرد، نوری گسترده و روشن، بسته به نیاز شما می‌تاباند. این نوع پنل‌ها در قطرهای مختلفی طراحی و عرضه شده‌اند.

3- پنل لبه‌دار یا اسلیم یا اج لایت Edge lit

در صفحه‌های لبه‌دار، منابع نور (تراشه‌های SMD یا COB) در اطراف پنل نصب شده‌اند. در این مدل، نور اطراف پنل تولید و از سطح پنل به بیرون تابیده می‌شود. پنل لبه‌دار برای اتصال روکار و توکار سقفی طراحی شده و به دلیل طراحی نازک، محبوب‌ هستند.

4- پنل بک لایت ‌Back Lit

چراغ‌های LED در پنل بک لایت در پشت صفحه انتشار قرار گرفته و نور را مستقیماً می‌تابانند. محل قرار گیری تراشه‌های SMD یا COB باعث شده است که ضخامت پنل‌های بک لایت بیشتر از اسلیم باشد.

اگرچه ضخامت این پنل‌ها در مقایسه با اسلیم بیشتر است، اما دو پنل یکسان (توان و ابعاد) بک لایت و اسلیم، شار نورهای متفاوتی دارند. در یک توان مشخص، مقدار لومن پنل بک لایت بیشتر است. همچنین این نوع پنل، نور یکدست‌تری به سوژه می‌تاباند.

5- پنل LED با نور سفید

نور سفید رایج‌ترین رنگ روشنایی است و در نتیجه اصلاً تعجب آور نیست که پنل با نور سفید محبوب‌ترین نوع چراغ سقفی است. این مدل چراغ‌ها را برای روشنایی در بسیاری از ساختمان‌های اداری و تجاری به کار می‌روند و هزینه و مصرف انرژی را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهند.

6- پنل LED با نور RGB

SMD نوعی ال ای دی است که هر قطعه آن از سه چراغ LED به رنگ‌های قرمز (RED)، سبز (Grean)، و آبی (Blue) تشکیل شده است و با استفاده از آن رنگ‌های بسیاری می‌توان ایجاد کرد. بسیاری از پنل‌های سقفی با استفاده از تکنولوژی SMD LED ساخته شده‌اند. به همین علت، در رنگ‌های متنوعی به بازار عرضه شده‌ و رنگ نور و شدت آنها معمولاً با استفاده از ریموت یا دیمر قابل تنظیم است.

روش‌های نصب چراغ پنل سقفی LED

روش نصب چراغ‌های پنل سقفی را به سه دسته کلی می‌توان تقسیم کرد. هر روش یا ترکیب روش‌ها، باید بر اساس نوع نوری که محیط نیاز دارد تعیین شود. این سه مدل عبارتند از:

1- چراغ پنل LED آویز

پنل نوع آویز ال ای دی را می‌توان به سقف وصل کرد و یا به صورت آویز نصب کرد. این چراغ‌ها نوری نرم را در تمامی جهت‌ها در محیط منتشر می‌کنند. برای نصب این مدل باید گیره‌های مخصوص آن را به سقف متصل کنید. چراغ‌های آویز در ابعاد و ارتفاع‌های مختلفی طراحی شدند و با توجه به ارتفاع سقف باید مدل مناسب انتخاب شود. اگر اتاقی با سقف بلند دارید، چراغ آویز انتخاب خوبی است. این نوع چراغ تاثیر بسزایی در زیباتر شدن دکوراسیون اتاق دارند.

2- پنل سقفی روکار

پرفروش‌ترین نوع پنل‌ها، مدل‌های روکار هستند. پنل روکار، روش نصب آسانی دارند و برای ساختمان‌های تجاری، دفاتر اداری و بیمارستان‌ها مناسب هستند. برای نصب این پنل‌ها کافی است پس از تعیین محل قرار گیری، با توجه به تعداد پیچ‌ها، سقف را سوراخ کرده و پنل را با پیچ وصل کنید و سیم کشی‌ کنید.

3- پنل سقفی توکار

در بسیاری از ساختمان‌ها، امروز محل نصب پنل‌ توکار تعبیه شده است. مهم‌ترین نکته در خرید یک چراغ پنل سقفی توکار، توجه به ابعاد است. ابعاد پنل باید با ابعاد شکاف یکسان باشد و ضخامت آن به گونه‌ای باید انتخاب شود که بعد از نصب، پنل هم‌سطح با سقف باشد.

 

طراحی

پنل‌های LED به منظور ایجاد شرایط نوری بهتر ساخته شده‌اند. پنل‌ها معمولاً دارای یک قاب آلومینیومی سبک وزن بوده که از سه لایه تشکیل شده است؛ قاب پنل‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده آن می‌باشد که به منظور جلوگیری از به هدر رفتن نور طراحی شده است. لایه‌های داخلی شامل چیپ‌های LED،صفحه هدایت‌کننده نور و دیفیوزر می‌باشد. دیفیوزر به طور معمول در مقابل صفحه هدایت‌کننده نور قرار گرفته و کار آن توزیع نور به طور یکنواخت و مساوی در سطح پنل می‌باشد. همچنین،  صفحه منعکس‌کننده نور دقیقاً در پشت صفحه هدایت‌کننده نور قرار دارد.
بخش حیاتی دیگر در پنل، صفحه انتهایی پنل است که بر روی دید کلی چراغ‌های روشنایی تاثیر می‌گذارد. پنل‌های LED معمولاً توسط هیت‌سینک تجهیز می‌شوند تا ایمنی را تضمین نمایند.

 

کیفیت نور

صفحه هدایت‌کننده LED نوعی از ماده نوری است که طراحی شده تا در هنگام اتصال به منبع تغذیه، نور روشن و همگن ارائه دهد. صفحه هدایت‌کننده و دیفیوزر با همدیگر کار کرده تا یک نور یکنواخت را تولید نمایند. تکنولوژی مورد استفاده در روشنایی پنل‌ها، امکان روشن شدن آنی را بدون هیچ‌گونه لرزش نور، تابش اشعه فرا بنفش و غیره فراهم می‌نماید.

 

مواد و رنگ

آلومینیوم یکی از بهترین مواد برای استفاده به عنوان قاب پنل‌ها می‌باشد که معمولاً در پشت پنل مورد استفاده قرار می‌گیرد. چیپ‌های LED معمولا از آلومینیوم، آرسنید و گالیوم درست می‌گردند. ناخالصی به منظور ایجاد الکترون‌های آزاد و افزایش هدایت مواد نیمه‌هادی اضافه می‌گردد. این ناخالصی‌ها قابلیت تعیین رنگ چیپ‌ها را نیز دارند که چگونه رنگ مورد نظر بدون استفاده از فیلتر قابل دستیابی باشد. چیپ‌های LED به طور معمول توانایی ایجاد رنگ سفید را دارند.

روشنایی...
ما را در سایت روشنایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mani mani26 بازدید : 201 تاريخ : شنبه 1 خرداد 1400 ساعت: 19:12